- Balansys -

Verandermanagement

Waarom verandermanagement?

"Ga nu niet zeggen dat het allemaal anders moet. Ik werk hier nu 20 jaar en jij bent mijn vijftiende manager die zegt dat we het anders moeten gaan doen."

"Managers komen en managers gaan, maar deze afdeling blijft altijd bestaan."

Het zijn een paar voorbeelden die al aangeven hoe mensen tegen nieuwe managers of nieuwe initiatieven van managers kunnen aankijken. En het geeft ook aan dat er altijd een vorm van weerstand zal ontstaan bij veranderingen. Ook al beogen de veranderingen in het belang van de hele organisatie verbeteringen om efficiënter en effectiever resultaten te behalen.

Weerstand is prima.

Lees verder >>

In veranderingsmanagement is juist ruimte voor gevoelens van mensen. Het is niet vreemd dat dit beeld kan ontstaan. Bij grote veranderingen zoals centralisatie, decentralisatie en fusies zijn er voldoende ervaringen dat veranderingen niet goed zijn ingezet. Dat er onvoldoende is nagedacht over de gevolgen voor bijvoorbeeld draagvlak, bestuurbaarheid en prestaties. En dat veranderingen hierdoor zijn teruggedraaid of verzand waardoor nieuwe veranderingen nog meer weerstand oproepen.


Verandering zal altijd blijven bestaan. Verandering is de stabiele factor van organisaties. Verandering betekent ontwikkeling, als het goed is. De kunst is om niet minder en niet meer te doen dan op een bepaald moment nodig is. Dat is al moeilijk genoeg. Te veel of te weinig betekent uit balans.


Heeft u behoefte een leidende en sturende autoriteit die de harde en zachte kanten van verandering in balans brengt? Neem dan contact op met Balansys.

 
Laatste project: Optimalisatie Shared
Systeemkunde is de manier om organisatieanalyse, verandermanagement en projectmanagem...
Lees verder
Workshop Verandermanagement Conquaesto
Martijn de Lange heeft een interactieve workshop Verandermanagement verzorgd voor Con...
Lees verder
Waarom projecten mislukken (deel 2)
Waarom projecten mislukken? Martijn de Lange van Balansys geeft u een nieuw recept om...
Lees verder